In 1970 zag ik, Evert-Jan Pol, het licht in een ziekenhuis in het Drentse Hoogeveen. In 1994 verruilde ik het mooie rustige platteland voor de iets drukkere stad Utrecht, waar ik vier jaar later afstudeerde aan de School voor Journalistiek. Sindsdien ben ik actief in de journalistiek.

Mijn eerste journalistieke schreden zette ik in september 1994. Tot september 1995 was ik redactielid van het Utrechtse buurtblad VoTuLaSt krant. Eind 1995 stond ik met anderen aan de wieg van het A4-Magazine, een tijdschrift van de internationale studentenvereniging AIESEC. Tussen januari 1996 en januari 1997 maakte ik deel uit van de redactie.

In de zomer van 1997 kwam ik als stagiair terecht bij het Belgische dagblad De Morgen in Brussel. Tot op de dag van vandaag ben ik als freelancer verbonden aan deze krant. Hoewel ik ben begonnen bij een dagblad, schrijf ik net zo graag voor tijdschriften. Ik heb gepubliceerd in uiteenlopende titels als HN (inmiddels samen met de Bazuin verdergegaan onder de naam VolZin), Ons Erfdeel, Origine Kunst en Antiek, Portfolio, Skrien en Zoete. Tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht van 2004, 2005 en 2006 verzorgde ik met anderen de redactie van de Dagkrant. Elders op deze site staat een selectie van door mij gepubliceerde verhalen.

Behalve als verslaggever heb ik ook ruime ervaring als (eind)redacteur. Tussen februari 1999 en juni 2001 was ik eindredacteur van verschillende huis-aan-huisbladen van Wegener Uitgeverij Midden Nederland. Tot januari 2003 werkte ik als correspondent voor het inmiddels ter ziele huis-aan-huisblad de Nieuwe Weesper. Omdat ik nooit te beroerd ben om gaten op te vullen in redacties werkte ik van 1 september 2003 tot 1 mei 2004 als (eind)redacteur aan de tijdschriften EVO Magazine en EVO Logistiek van EVO Media in Zoetermeer. Tegenwoordig word ik blijkbaar erg aangetrokken door bladen met het woord Woon in de titel. Sinds mei 2004 ben ik freelance hoofdredacteur van de lokale krant Woonstijl en in maart 2005 trad ik toe tot de redactie van de Amsterdamse krant Woon West.

Duits en Engels beheers ik goed, zowel schriftelijk als verbaal. Ik heb een basiskennis van Spaans en ben bezig me verder te bekwamen in deze taal.

New Window Slider Pop Up Window